În scopul evidenţei centralizate, păstrării şi utilizării documentelor topografo-geodezice şi cartografice, ca subdiviziune a ARFC este creat Fondul Cartografo-geodezic de Stat, unde se acumulează materialele topografo-geodezice şi cartografice de pe întreg teritoriul ţării, care prezintă interes tehnic, ştiinţific, economic, istoric, social şi cultural.
Materialele şi datele topografo-geodezice şi cartografice sunt eliberate spre utilizare autorităţilor publice şi sectorului privat la solicitare conform Regulamentului Fondului
Vizitaţi pagina noastră facebook.
În ultima duminică a lunii iulie, toţi angajaţii din ramură sărbătoresc Ziua lucrătorilor din domeniul cadastrului, geodeziei şi relaţiilor funciare.
Citiţi mai departe
Vă aducem la cunoştinţă că conform art. 9 pct.4 precum şi art. 13 al Legii 778 din 27.12.2001 cu privire la geodezie,cartografie şi geoinformatică, anual, până la 15 ianuarie întreprinderile şi organizaţiile, ce efectuează lucrări topogeodezice şi cartografice, prezintă Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică (str.Alexandr Pușkin, 22) lista lucrărilor executate pe parcursul anului precum şi Fondului Naţional de Date Geospaţiale al Agenţiei Geodezie, Cartografie și Cadastru (str.Serghei Lazo, 48) informaţia şi datele cu privire la lucrările executate în timpul anului de gestiune.
Citiţi mai departe
În perioada 30 noiembrie- 02 decembrie curent, prin Instrumentul de Asistență Tehnică și Schimb de Informații al Uniunii Europene (TAIEX) se desfășoară o misiune de expertiză pentru îmbunătățirea capacității instituționale a Agenției Relații Funciare și Cadastru (ARFC) pentru integrarea Rețelei Naționale de Nivelment cu Rețeaua Europeană de Nivelment UELN.
Citiţi mai departe
Harta siturilor arheologice din Republica Moldova a fost elaborată în cadrul Agenției Naționale Arheologice, în baza informațiilor din Registrul monumentelor Republicii Moldova, datelor și studiilor publicate în literatura științifică de specialitate și manuscrisului Repertoriului monumentelor de arheologie (1993) păstrat în arhiva arheologică al Muzeului Național de Istorie a Moldovei.
Citiţi mai departe
Vă aducem la cunoştinţă că conform art. 9 pct.4 precum şi art. 13 al Legii 778 din 27.12.2001 cu privire la geodezie,cartografie şi geoinformatică, anual, până la 15 ianuarie întreprinderile şi organizaţiile, ce efectuează lucrări topogeodezice şi cartografice, prezintă Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică (str. Alecu Russo,1) precum şi Fondului Naţional de Date Geospaţiale al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru (str.Serghei Lazo, 48) informaţia şi datele cu privire la lucrările executate în timpul anului de gestiune.
Astfel cu privire la situaţia pandemică informaţia dată poate fi expediată pe adresele
• secretariat@ast.gov.md
• info@arfc.gov.md
Citiţi mai departe
21 septembrie curent în cadrul ARFC a avut loc sesiunea preparatorie de lansare a proiectului Twinning „Îmbunătățirea serviciilor de date spațiale în Republica Moldova conform standardelor UE”.
Citiţi mai departe
Un nou proiect “Hărți Digitale pentru Dezvoltate Durabilă”, care va include acoperire totală a teritoriului Republicii Moldova cu Hartă Digitală a fost lansat în cadrul unui atelier de lucru, astăzi 26 februarie curent.
Evenimentul organizat în colaborare și cu suportul Autorității de Cartografie al Regatului Norvegiei “Statens Kartverk” a avut ca invitați reprezentanții entităților publice, mediului academic și autorităților publice locale.
Citiţi mai departe
Pe data de 20 noiembrie 2019 cu suportul Autorității de Cartografie a Norvegiei Kartverket, a avut loc Workshopul cu genericul ”Hărți liniare pentru dezvoltarea Infrastructurii Naționale de Date Spațiale”, dedicat finalizării proiectului.
Citiţi mai departe
In 2019, Kartverket jointly with the National Agency of Public Registers organize a regional workshop ‘Integrated Geospatial Information Framework’ that taken place in Georgia from 1 to 3 October 2019. The workshop venue is Lopota Lake Hotel in Kakheti region.
Citiţi mai departe
În una din etapele de instruire sunt planificate 2 vizite de studiu în Republica Cehă pentru a vedea cum utilizează instituțiile guvernamentale și private sisteme GIS.
În cadrul vizitei din 16-21 septembrie curent, au participat 21 persoane.
Citiţi mai departe